Desert cu scortisoara

Printeaza

Desert cu scortisoara din: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, lapte, scortisoara, nuci, Nutella.

Ingrediente:

  • 175 g de unt moale
  • 175 g de zahăr fin
  • 3 ouă
  • 200 g de făină cu agent de creştere
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 3 linguri de lapte
  • 2 linguriţe de scorţişoară
  • 4 linguri de Nutella
  • 50 g nuci

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 160° C/gaz 4. Se unge cu unt şi se căptuşeşte cu hârtie de copt baza une forme de tort de 20 cm.

Intr-un vas, se mixează 175 g de unt moale, 175 g de zahăr fin, 3 ouă, 200 g de făină cu agent de creştere, 1 linguriţă praf de copt, 3 linguri de lapte şi 2 linguriţe de scorţişoară, până se obţine un aluat uşor şi pufos.

Se varsă trei sferturi din amestec în formă, se întinde uniform, apoi se pun 4 linguri rase de Nutella.

Se toarnă apoi restul de compoziţie, se amestecă de câteva ori cu un beţişor, apoi se nivelează pentru a acoperi Nutella.

Se presară 50 g de nuci. Se coace 1 oră-1 oră şi 10 minute, până creşte, se rumeneşte bine, se întăreşte şi se ridică înapoi atunci când este apăsată uşor.

Se lasă la răcit în formă 10 minute, apoi se răstoarnă şi se lasă la răcit pe un grătar.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.