Rulada de ciuperci
PrinteazaRulada de ciuperci din: faina, ulei, apa minerala sau sifon, bicarbonat, lamaie, sare, ciuperci, ceapa, morcov, piper, marar, ulei.
Ingrediente aluat:
- 2 căni făină
- 1 cană ulei
- 100 ml apă minerală sau sifon
- 1 linguriţă bicarbonat
- 1 lingură zeamă de lămâie
- sare
Ingrediente umplutură:
- 172 kg ciuperci
- 4 cepe
- 3 linguri făină
- 3 morcovi
- sare
- piper
- 1 legătură mărar
- ulei
Mod de preparare:
Amesteci făina cu bicarbonatul stins cu zeama de lămâie, pui un praf de sare, apoi uleiul şi apa minerală şi frămânţi un aluat potrivit de tare pe care-l laşi să se odihnească.
Cureţi în acest timp morcovii, ciupercile şi cepele, apoi pui morcovii întregi la fiert în apă cu sare. Tai mărunt ceapa şi ciupercile, le căleşti împreună, adaugi făina ca să se lege compoziţia, pui şi sare, piper şi mărarul tocat şi dai deoparte.
Intinzi din aluat o foaie subţire, pui compoziţia de ciuperci, aşezi morcovii fierţi întregi din marginea din care începi să rulezi şi întorci foaia cu totul.
Aşezi rulada într-o tavă unsă cu ulei şi o dai la foc potrivit pentru 30-40 de minute. Cel mai bine este s-o tai după ce s-a răcit.
Pofta buna!