Chiftelute delicioase de peste
PrinteazaChiftelute delicioase de peste din: peste, cartofi, patrunjel, pastarnac, faina, ou, ceapa, pesmet, usturoi, patrunjel, ulei, sare, piper.
- 400 g file de peşte dezosat
- 200 g cartofi
- 100 g rădăcină de pătrunjel
- 1 păstârnac
- 50 g făină
- 1 ou
- 1 ceapă
- 50 g pesmet
- 4 căţei de usturoi
- pătrunjel
- ulei
- piper
- sare
Mod de preparare:
Curăţă legumele, taie-le în bucăţi mari şi pune-le la fiert în apă cu sare. Separat, taie ceapa mărunt şi înăbuş-o în ulei cu adaos de apă. Trece peştele prin maşina de tocat împreună cu legumele fierte şi răcite şi ceapa călită. Adaugă oul, usturoiul zdrobit, verdeaţa tocată fin şi un praf de sare şi piper.
Amestecă uşor şi, din compoziţia astfel obţinută, modelează chiftele. Tăvăleşte-le prin făină amestecată cu pesmet şi rumeneşte-le în baie de ulei.
Scoate-le pe hârtie absorbantă si stropeşte-le cu puţină zeamă de lămâie.
Chiftelute delicioase de peste
Pofta buna!