File de vitel cu piper
PrinteazaFile de vitel cu piper din: muschi file de vitel, piper verde, usturoi, mustar, smantana, ulei de masline, sare.
- 4-5 felii de muşchi file groase de 2-2,5 cm
- 2 linguri piper verde (boabe)
- 2 căţei mari de usturoi
- 4 linguri muştar dulce
- 4-5 linguri smântână
- 1 pahar cu ulei de măsline
- sare
Mod de preparare:
Cu o zi mai înainte de a pregăti această delicioasă friptură, puneţi carnea la macerat, într-un baiţ, format din ulei şi piper zdrobit.
Cu 2 ore înainte de a pune friptura la preparat, scoateţi piperul din ulei şi folosiţi-l pentru a marina feliile de carne ce au fost frecate cu mujdei de usturoi.
Combinaţi piperul verde cu puţin ulei, muştar şi smântână. Luaţi carnea din vasul în care a fost pusă la marinat, apoi frigeţi-o pe grătarul fierbinte.
Puneţi friptura pe platoul cald, săraţi-o după gust, adăugaţi, sosul şi boabele de piper.
Pofta buna!