Reteta zilei: Ciorba de fasole cu pui si tarhon
PrinteazaCiorbă de fasole cu pui şi tarhon din: fasole, piept de pui, ceapa, morcov, telina, pastarnac, patrunjel, sare, verdeata, tarhon.
Ingrediente:
- fasole
- piept de pui sau de vita
- ceapa
- morcov
- telina
- pastarnac
- patrunjel
- sare
- verdeata
- tarhon
Mod de preparare:
Se alege fasolea, se lasa peste noapte intr-un vas cu apa rece. Se scurge, se inlocuieste apa si se mai pune un vas cu apa la fiert pe aragaz. Se fierbe fasolea 20 min, apoi se varsa apa si se inlocuieste cu cea calda.
Intr-o oala se pun: fasolea, o ceapa intreaga, morcovii si radacinile de patrunjel si pastarnac taiate rondele, telina taiata cuburi. Se potriveste de sare si se adauga carnea fiarta separat si taiata in cuburi.
Se adauga frunzele de tarhon si se serveste calda. Pentru adulti, ciorba de fasole se poate prepara cu ciolan afumat de porc, acesta fiebandu-se in ultima apa a ciorbei impreuna cu fasolea si radacinoasele.
Tarhonul e obligatoriu, caci va da o savoare deosebita ciorbei. Optional, se pune o lingura de smantana in ciorba chiar inainte de servire.
Ciorba de fasole cu pui si tarhon
Poftă bună!
Incoming search terms:
- ciorba de fasole cu pui
Arata bine ciorba asta
A iesit buna ciorbica de fasole?