Retete de Revelion: Peşte fript cu avocado şi salsa
PrinteazaO reteta delicioasa de cod fript cu: avocado, rosii, ceapa, ulei de masline, lamaie, coriandru.
- 1 avocado copt
- 2 roşii-prună coapte, ficare tăiată în câte 6 bucăţi
- 1 ceapă roşie mică, feliată fin
- 2 linguri ulei de măsline, plus extra pentru stropit
- sucul de la o jumătate de lămâie sau de la o lămâie verde
- frunzele de la un bucheţel mic de coriandru
- 2 fileuri de peşte, cu piele, a câte 140g, de preferat cod de Pacific sau halibut
Mod de preparare:
Curăţaţi de sâmbure, înjumătăţiţi avocadoul şi folosiţi o lingură pentru a scobi bucăţi de pulpă într-un bol.
Amestecaţi cu grijă toate celelalte ingrediente cu avocadoul, cu excepţia peştelui, apoi daţi deoparte. Incingeţi grătarul.
Asezonaţi peştele cu piper şi sare dacă doriţi, apoi stropiţi-l cu puţin ulei.
Frigeţi fileurile câte 2-3 minute pe fiecare parte, până când se rumenesc şi se pătrund. Serviţi cu salsa de avocado.
Peşte fript cu avocado şi salsa
Pofta buna!