Tort de ciocolata cu capsuni
PrinteazaTort de ciocolata cu capsuni din: oua, ciocolata amaruie, unt, zahar pudra, sare, faina, migdale, galbenusuri, amidon, capsuni si dulceata de capsuni.
blat:
- 4 oua
- 60 g ciocolata amaruie
- 40 g unt
- 80 g zahar pudra
- sare
- 80 g faina
- 40 g migdale macinate
in plus:
- 400 g frisca
- 125 g ciocolata amaruie
- 2 galbenusuri
- 30 g zahar
- 1 lingurita de amidon
- 400 g capsuni
- 120 g dulceata de capsuni
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 220°C. Se bat ouăle cu ciocolata topită, unt, zahăr pudră şi 1 praf de sare; se înglobează făina amestecată cu migdale. Se toarnă compoziţia într-o formă de tort ( 26 cm) şi se coace 35 min. Se încălzeşte frişca şi se topeşte ciocolata în ea.
Se amestecă gălbenuşurile cu zahăr şi amidon şi se înglobează compoziţia de ciocolată; se lasă să clocotească puţin la foc moale. Se spală căpşunile, se curăţă şi se taie jumătăţi. Se taie blatul pe 2 niveluri. Se unge blatul de josmai întâi cu gem, apoi cu cremă de ciocolată.
Se aşază deasupra blatul de sus. Se acoperă cu cremă şi se ornează cu fructe. Se dă la friigider 1 oră, eventual se mai pudrează apoi cu zahăr.
Tort de ciocolata cu capsuni
Pofta buna!