Tort de ciocolata cu capsuni

Printeaza

Tort de ciocolata cu capsuni din: oua, ciocolata amaruie, unt, zahar pudra, sare, faina, migdale, galbenusuri, amidon, capsuni si dulceata de capsuni.

Ingrediente:Tort_de_ciocolata_cu_capsuni

blat:

  • 4 oua
  • 60 g ciocolata amaruie
  • 40 g unt
  • 80 g zahar pudra
  • sare
  • 80 g faina
  • 40 g migdale macinate

in plus:

  • 400 g frisca
  • 125 g ciocolata amaruie
  • 2 galbenusuri
  • 30 g zahar
  • 1 lingurita de amidon
  • 400 g capsuni
  • 120 g dulceata de capsuni

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 220°C. Se bat ouăle cu ciocolata topită, unt, zahăr pudră şi 1 praf de sare; se înglobează făina amestecată cu migdale. Se toarnă compoziţia într-o formă de tort ( 26 cm) şi se coace 35 min. Se încălzeşte frişca şi se topeşte ciocolata în ea.

Se amestecă gălbenuşurile cu zahăr şi amidon şi se înglobează compoziţia de ciocolată; se lasă să clocotească puţin la foc moa­le. Se spală căpşunile, se curăţă şi se taie jumătăţi. Se taie blatul pe 2 niveluri. Se unge blatul de josmai întâi cu gem, apoi cu cremă de ciocolată.

Se aşază deasupra blatul de sus. Se acoperă cu cremă şi se ornează cu fructe. Se dă la friigider 1 oră, eventual se mai pudrează apoi cu zahăr.

Tort de ciocolata cu capsuni

Tort_de_ciocolata_cu_capsuni

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.