Retete de post: Spaghete cu legume
PrinteazaSpaghete cu legume din: spaghete, dovlecei, mazare, ciuperci, ardei gras, usturoi, ulei de masline, margarina, sare si piper.
- 400 g spaghete
- 2 dovlecei
- 200 g mazare congelata
- 200 g ciuperci
- 1 ardei gras rosu
- 4 catei de usturoi
- 2 linguri cu ulei de masline
- 1 lingura cu margarina
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spala si taie dovleceii in felii mai mari, fara sa-i cureti de coaja. procedeaza la fel cu ardeiul, doar ca acesta trebuie taiat mai marunt.
Pune doua cani cu apa la fiert si, cand dau in clocot, adauga mazarea congelata. Las-o 5 minute, stinge focul si pune-o la scurs.
Pune la incins uleiul si caleste usor ardeiul.
Cand devine moale, adauga dovleceii impreuna cu o ceasca cu apa. la final pune mazarea, usturoiul pisat, ciupercile taiate felii, sare si piper.
Cand sunt aproape gata legumele, stinge focul.
Intre timp fierbe pastele conform indicatiilor de pe ambalaj. Dupa ce fierb, scurge-le de apa si amesteca-le cu margarina ca sa nu se lipeasca.
Pune peste ele legume calite si amesteca.
Poti pune in amestecul de legume si cateva rosii, o mana de masline feliate, iar la final, aromatizeaza cu patrunjel verde tocat.
Spaghete cu legume
Pofta buna!