Prajitura cu foi si prune uscate

Printeaza

Prajitura cu foi si prune uscate din: galbenusuri, albusuri, unt, lapte condensat, zahar, faina, mirodenii, esenta de vanilie, cognac, prune uscate si gem de caise.

Ingrediente:

  • 10 galbenusuri
  • 2 albusuri
  • 250 g unt
  • 2 linguri lapte condensat
  • 180 g zahar
  • 100 g faina
  • 2 lingurite mix cuisoare, scortisoara, nucsoara
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 linguri rom sau cognac
  • 100 g prune uscate, feliate

umplutura:

  • gem de caise sau de portocale

 

Mod de preparare:

Amestecaţi făina cu mirodeniile. Separat, bateţi gălbenuşurile cu zahărul până la omogenizare. Topiţi untul şi amestecaţi cu laptele.

Incorporati in amestecul de gălbenuşuri, bateti pana la omogenizare. Bateţi albuşurile până obţineţi spumă, apoi turnaţi spuma, alternativ cu făina, în compoziţia cu gălbenuşuri.

Adăugaţi esenţa de vanilie şi romul şi amestecaţi de jos in sus cu o spatula. Din acest amestec coaceţi 6 foi subţiri.

Lăsaţi la răcit. Ungeţi cu gem cald, presăraţi felii de prune peste gem. Lasati sa se intareasca, apoi serviti.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Poate prajitura cu mirodenii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.