Supă cremă de mazăre cu patrunjel si usturoi
PrinteazaSupă cremă de mazăre cu patrunjel si usturoi din: mazare, frunze de spanac, unt, supa de legume, faina, zahar, usturoi, patrunjel verde, sare si piper.
- 500 g mazare congelta
- 200 g frunze de spanac
- 100 g unt
- 2 l supa de legume
- 1/2 lingurita faina
- 1 lingurita zahar
- 2 catei de usturoi
- patrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală mazărea şi se pune la fiert în supa de legume. Când boabele de mazăre sunt bine fierte, se trece totul prin sită sau se paseazăîn blender. Se topeşte într-o cratiţă untul şi se toarnă deasupra făina dizolvată în 1/4 pahar de apă rece. Se omogenizează bine.
Apoi se adaugă câteva linguri de supă şi piureul de mazăre. Se amestecă energic. Pentru asubţiacrema, se mai poate turna 1-2 pahare de supă, în funcţie de cât de groasă se doreşte crema. Se lasă să fiarbă 5-10 minute. Se spală spanacul şi pătrunjelul verde, se toacă mărunt şi se călesc în puţin unt.
Se presară usturoiul tocat, sare şi piper. Se adaugă amestecul în supa cremă, pentru decor şi aromă.
Supă cremă de mazăre cu patrunjel si usturoi
Pofta buna!