Vita inabusita in vin rosu

Printeaza

Vita inabusita in vin rosu din: carne de vita, bacon, ceapa, ciuperci, pasta de rosii, pulpa de rosii, usturoi, cimbru, foi de dafin, amestec de piper, ulei de masline, unt, vin rosu, supa de vita, faina, sare.

Ingrediente:Vita_inabusita_in_vin_rosu

  • 1,5 kg carne de vita
  • 200 g bacon
  • 2 cepe uscate albe
  • 2 morcovi
  • 40 g cepe mici, arpagic
  • 600 g ciuperci champignon
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 250 ml pulpa de rosii
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura cimbru, tocat fin
  • 3 foid e dafin
  • 1 lingurita amestec de piper boabe (negru, rosu, verde)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 50 g unt
  • 1 l vin rosu
  • 700 ml supa strecurata de vita
  • 3 linguri faina
  • sare

 

Mod de preparare:

Indepărtează şoriciul de pe bacon, iar baconul taie-l bucăţele. Rumeneşti totul în puţin ulei, după care îl scoţi deoparte cu ajutorul unei spumiere. In grăsimea rămasă rumeneşti, pe toate părţile, carnea tăiată cubuleţe.

Când este rumenită, scoţi carnea deoparte şi în grăsimea rămasă sotezi morcovii tăiaţi rondele şi ceapa tăiată inele. Amesteci continuu să nu se ardă şi, când legumele încep să se rumenească, adaugi în tigaie carnea şi baconul.

Presari făina, amesteci bine şi introduci cratiţaîn cuptorul bine încins, pentru’ circa 10 minute.

Adaugi supa de vită strecurată, vinul, cimbrul, foile de dafin, usturoiul tăiat felii subţiri sau zdrobit, pasta de tomate, pulpa de roşii şi sare, după gust.

Introduci cratiţa la cuptor, la foc potrivit şi laşi să fiarbă, sub capac, circa 2 ore, până când carnea este bine pătrunsă. Amesteci din când în când.

Intre timp, sotezi pe rând, în ulei amestecat cu unt, cepele arpagic (lăsate întregi) şi ciupercile tăiate sferturi sau felii groase (în funcţie de mărimea lor).

Când carnea este fiartă, strecori zeama pe care o treci prin blender (sau sită) şi o fierbi apoi până se îngroaşă la consistenţa unui sos.

Torni sosul peste carne, adaugi soteul de ciuperci şi de arpagic, condimentezi şi serveşti imediat, ca atare sau garnisită cu cartofi natur şi, neaparat, cu un vin roşu alături.

Vita inabusita in vin rosu

Vita_inabusita_in_vin_rosu

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.