Vinete, dovlecel si conopida cu sos de usturoi

Printeaza

Vinete, dovlecel si conopida cu sos de usturoi din: vinete, dovle­cei, conopidă, ulei, usturoi, condi­ment din legume uscate, sare, ulei de masline.

Ingrediente:Vinete_dovlecel_si_conopida_cu_sos_de_usturoi

  • 3 vinete
  • 3 dovle­cei mici verzi
  • 1 conopidă mare
  • ulei pentru prăjit

Pentru sos:

  • 4 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă condi­ment din legume uscate
  • sare
  • circa 100 ml ulei de măsli­ne
  • 3 linguri apă

Mod de preparare:

Speli şi ştergi vinetele, după care le tai în rondele de 1 cm. Speli dovlecelul şi îl tai în rondele groase de 1 cm. Desfaci conopida în bucheţele.

Căleşti puţin rondele de vinete şi de dovlecei, în ulei încins, până se înmoaie, apoi le scoţi şi căleşti conopida.

Pentru sos, cureţi ustu­roiul şi îl zdrobeşti. îl amesteci cu condimentul de legume, uleiul de măs­line, apă şi sare, dacă mai este nevoie.

Serveşti conopida, do­vlecelul şi vinetele cu acest sos: înmoi fiecare bucată de legumă în sos şi le consumi, dacă doreşti, cu cartofi prăjiţi şi cu o salată de sezon, din crudităţi.

Vinete, dovlecel si conopida cu sos de usturoi

Vinete_dovlecel_si_conopida_cu_sos_de_usturoi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.