Ghiveci cu vinete, dovlecel si conopida

Printeaza

Ghiveci cu vinete, dovlecel si conopida din: ceapa, cartofi, morcovi, dovlecei, vinete, rosii, conopida, usturoi, ulei, sare, piper, pătrunjel.

Ghiveci cu carne de vita, dovlecel si conopida

Ingrediente:

  • 3 cepe
  • 4 cartofi
  • 4 morcovi
  • 3 dovlecei
  • 2 vinete
  • 1 conopidă
  • 5 roşii moi
  • 5-6 căţei usturoi
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

Mod de preparare:

Cureţi rădăcinoasele şi cartofii şi le tai rondele, iar ceapa solzişori. Tai usturoiul mărunt. Vinetele şi dovleceii le speli bine, apoi le tai şi pe ele rondele.

Conopida o rupi bucheţele. Dai roşiile prin râzătoare.  Torni uleiul într-o cratită şi aşezi toate legumele, dai cu sare şi piper, amesteci uşor şi le bagi la cuptorul încins.

Nu este nevoie de apă pentru că-şi vor lăsa ele lichid. Din când în când, scoţi oala şi o mişti stânga-dreapta.

Nu amesteci cu lingu­ra ca să nu rupi legtimele. Când intră cu uşurinţă furculiţa în ele, le scoţi şi presari pătrunjelul.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Anca Constantin

    Imi place ghiveciul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.