Vinete cu roşii uscate

Printeaza

Vinete cu roşii uscate

Vinete cu roşii uscate

Ingrediente:

  • 3 vinete
  • un borcănel roşii uscate în ulei
  • ardei iute
  • două cepe
  • o jumătate de fir de praz
  • 4 căţei de usturoi
  • ghimbir
  • zahăr tos
  • 300 ml suc de roşii
  • 50 ml sos de chili
  • 50 g măsline negre feliate
  • busuioc proaspăt
  • ulei
  • sare, piper
  • curry

Preparare:

Cepele, prazul şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt. Ghimbirul şi ardeiul iute se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici.

Se încing două linguri de ulei într-o cratiţă, se adaugă puţină rădăcină de ghimbir, ardeiul iute şi se călesc timp de două minute.

Se pun prazul, cepele şi usturoiul şi se călesc în continuare. Se presară o lingură de zahăr tos, se adaugă sosul de chili, sarea, piperul şi sucul de roşii. Se presară busuioc tocat fin şi se mai fierbe timp de zece minute.

Vinetele se spală, se taie în felii rotunde şi se condimentează. Se pun pe un grătar să se scurgă, se prăjesc în ulei încins, se scot cu o spumieră şi se lasă într-o strecurătoare.

Se aşază pe farfurii, se presară roşii uscate, felii de măsline, busuioc tocat şi se servesc alături de sosul picant.

Vinete cu roşii uscate

Vinete cu roşii uscate.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi plac vinetele. Sunt legumele mele preferate.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.