Turta dulce cu crema de ciocolata

Printeaza

Turta dulce cu crema de ciocolata din: unt, zahăr brun, gălbenuş, apă minerală carbogazoasă sau sifon, făină, albuş, suc de lămâie, zahăr pudră, coloranţi alimentari, frişcă, ciocolată albă.

Turta dulce cu crema de ciocolata

Ingrediente:

  • 125 g unt
  • 100 g zahăr brun
  • 1 gălbenuş
  • 1 linguriţă apă minerală carbogazoasă sau sifon
  • 300 g făină

Pentru glazură:

  • 1 albuş
  • 1 linguriţă suc de lămâie
  • 200 g zahăr pudră
  • coloranţi alimentari

Pentru cremă:

  • 100 ml frişcă
  • 200 g ciocolată albă

Mod de preparare:

Se prepară aluatul: se bate untul cu zahăr şi se în­globează gălbenuşul, apoi se adaugă făina şi apa mi­nerală şi se frământă cu mâinile un aluat ferm, neli- picios. Se înfăşoară în folie transparentă şi se dă la fri­gider cca 1 oră.

Se prepară crema: se încălzeşte frişca lichidă până aproape de punctul de fierbere, se ia de pe foc şi se adaugă ciocolata ruptă bucăţi. Se lasă cca 2 min. până ce se topeşte ciocola­ta: se bate până ce omoge­nizează crema şi se lasă să se răcească.

Se împarte aluatul în pa­tru şi se întind 4 foi groase de cca 0,5 cm. Cu marginea unei farfurii de 10 cm dia­metru se taie din fiecare foaie câte 2 discuri. Se aşază în cuptorul încins la 180 °C şi se coc cca 10 min.

Se lasă să se răcească şi apoi jumătate dintre ele se ung cu crema de ciocolată, în mijloc se aşază câte un beţişor de lemn pentru îngheţată si se acoperă cu celelalte discuri, lipindu-le bine două câte două. Se lasă apoi să se întărească.

Se pregăteşte glazura: se bate albuşul cu suc de lă­mâie, cu o furculiţă şi se în­globează treptat câte puţin zahăr, până ce ia naştere o cremă omogenă. Se pune deoparte o cantitate mică de glazură şi se împarte în 3 porţii, care se colorează fiecare în altă nuanţă (câte una pentru păr, gură şi ochi).

Biscuitul de deasupra se unge cu glazură albă şi se lasă să se usuce. Apoi se pictează faţa, folosind o pungă mică, dintr-un mate­rial ferm, din care se decu­pează câte un colţişor. Pen­tru „păr” se poate folosi şi ciocolată topită. Se lasă să se usuce figurile desenate.

Turta dulce cu crema de ciocolata

Turta dulce cu crema de ciocolata

Pofta buna! 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.