Tochitura cu sos de vin

Printeaza

O reteta delicioasa de tochitura cu: carne de porc, ciuperci, arpagic, oua, morcovi, ardei rosii, telina, costita, vin rosu, sare, piper, verdeata.

Ingrediente:

  • 1kg carne de porc (pulpă, piept)
  • 250 g ciuperci întregi
  • 500 g arpagic (sau cepe foarte mici)
  • 4 ouă
  • 2 morcovi
  • 2 ardei roşii
  • 1 ţelină mică
  • 100 g costiţă
  • 2 pahare cu vin roşu
  • sare
  • piper
  • verdeaţă pentru decor

 

Mod de preparare:

Pui la fiert morcovii, ţelina şi ardeiul în apă rece cu sare, laşi să fiarbă bine-bine de tot.

Căleşti carnea într-o lingură cu ulei (untură), apoi adaugi ciu­percile. Laşi până se fac.

Adaugi arpagicul curăţat şi costiţa tăiată fâşii subţiri. Laşi până se înmoaie ceapa. Amesteci când şi când, ca să nu se lipească.

Când legumele au fiert, adaugi vinul şi mai laşi zece minute. După ce se răcoreşte, dai prin blender. Serveşti tochitura cu ou ochi şi sos deasupra.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Maria Niculescu

    TOchitura imi place si mie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.