Tocăniţă în stil italian

Printeaza

O reteta de tocanita in stil italian din: morcov, ceapa, usturoi, ulei, carne tocata, vin rosu sec, rosii decojite, sare, piper, boia dulce si oregano.

Ingediente:Tocăniţă în stil italian

  • 1 morcov
  • 3 cepe
  • 1 cateld e usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 600 g carne tocata asortata
  • 150 ml vin rosu sec
  • 2 conserve mici de rosii decojite (circa 800 ml)
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 1 lingurita cu oregano

 

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa, usturoiul şi morcovul. Ceapa şi usturoiul se toacă. Morcovul se rade. Se încinge uleiul într-o cratiţă mare; se prăjeşte înăuntru carnea tocată până ce devine sfărâmi­cioasă; se adaugă morcov ras, ceapă şi usturoi şi se prăjesc.

Se stinge cu jumătate din cantitatea de vin şi se lasă să dea într-un clo­cot. Se toarnă apoi restul de vin şi se lasă din nou să dea în fiert. 3 Se adaugă roşiile în vasul cu carne şi se zdrobesc puţin cu do­sul lingurii. Se condimentează cu sare, piper, boia şi oregano.

Se acoperă mâncarea cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc moale timp de cca 25 min. Se să­rează şi se piperează după gust; se serveşte cu garnitură de paste sau orez.

Tocăniţă în stil italian

Tocăniţă în stil italian

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.