Tocana olteneasca
PrinteazaO reteta de tocana olteneasca din: carnaciori, praz, ardei grasi, rosii, cartofi, vin, marar, ardei iute, patrunjel, untdelemn, sare si carne de manzat.
- 200 g carnaciori
- 5 tulpini de praz
- 2 ardei grasi
- 3 rosii mari, rascoapte
- 6 cartofi mari
- 1 ardei iute
- 1 legatura de marar
- 1 pahar de vin alb
- 1 legatura de patrunjel
- 1 pahar de untdelemn
- sare, cata credeti ca ii trebuie
- 500 g carne slaba de mazat (pasare, purcel)
Mod de preparare:
Carnea, câmăciorii şi prazul se taie îmbucături şi se pun la prăjit în ulei încins, până se rumenesc uşor Ardeii, roşiile, ciuşca se grijesc şi se toacă mărunt din cuţit Se stinge prăjeala cu roşii, se lasă 10 minute să dea bine în câteva clocote.
Se curăţă cartofii, se taie îmbucături. Se adaugă 1 ceaşcă cu apă la tocană, se acoperă, să fiarbă molcom, 1 sfert de oră.
Se adaugă cartofii, ardeii, ciuşca şi vinul, se potriveşte de sare, se lasă tocana să bulbucească, acoperită, pe marginea plitei sau în cuptor, cam 1 juma’ de ceas Se toacă verdeaţă. Se ia de pe foc, se presară mărar şi pătrunjel.
Tocana olteneasca
Pofta buna!