Tiramisu cu coacăze roşii

Printeaza

O reteta delicioasa de tiramisu cu: tiramisu, oua, zahar tos, ulei, lapte, cacao, faina, praf de copt, zahar vanilat, coacaze rosii, frisca, sirop de zahar, sare, limeta.

Ingrediente:Tiramisu cu coacăze roşii

  • 2 ouă
  • 350 g zahăr tos
  • 125 ml ulei de floarea-soarelui
  • 250 ml lapte dulce
  • 3 linguri de cacao
  • 500 g făină
  • praf de copt
  • două pliculeţe zahăr vanilat
  • 200 g coacăze roşii
  • 600 ml frişcă
  • 300 ml sirop de zahăr
  • sare
  • o limetă

Mod de preparare:

Ouăle se mixează împreună cu 250 g zahăr, un sfert de lin­guriţă de sare şi zahărul vanilat până îşi dublează volumul.

Se adaugă uleiul şi laptele dulce călduţ, un pliculeţ praf de copt, cacao şi se mixează. Se pre­sară făina cernută, se mixează cinci minute ca să se încorporeze toate ingredientele şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc potrivit 30-45 de minute. Se lasă să se răcească, se taie în trei foi egale ca dimen­siune şi se stropesc cu siropul de zahăr.

Se ung cu trei sferturi din frişca  mixată amestecată cu coa­căzele roşii, se suprapun şi se decorează cu restul de frişcă.Se introduce la rece şi se lasă minim o oră, apoi se taie bucăţi potrivit de mari şi se serveşte.

Tiramisu cu coacăze roşii

Tiramisu cu coacăze roşii

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.