Tarte cu pasta de peste si smantana

Printeaza

O reteta de tarte cu faina, unt, peste afumat, ciuperci, ceapa, smantana, sare, piper, rozmarin presarata cu parmezan.

Ingrediente:Tarte cu pasta de peste si smantana

  • 50 g parmezan
  • 220 g făină
  • 100 g unt
  • 50 ml apă
  • 300 g peşte afumat
  • 300 g ciuperci
  • o ceapă albă
  • 3 ouă
  • 300 ml smîntînă
  • sare
  • piper
  • un fir de rozmarin

 

Mod de preparare:

Intr-un vas se pun făina, untul, un sfert de linguriţă de sare, parmezanul ras şi apa rece. Se frămîntă pînă cînd rezultă un , aluat tare, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece timp de 30 de minute.

Peştele afumat se curăţă de oase şi se sfărîmă cu o fur­culiţă. Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Ciuper­cile se spală, se taie cubuleţe şi se pun într-un castron.

Se încing două linguri de ulei într-o cratiţă, se pun ceapa, ciupercile şi se călesc pînă scade lichidul lăsat de ciuperci. Se lasă într-o strecurătoare şi se ţin să se răcească. Se amestecă bine cu ouăle, smîntînă, peştele afumat, sarea, piperul şi rozmarinul tocat.

Se pune alut în forme de tarte, se aşeiză umplutura şi se introduc în cuptor. Se ţin timp de 20-25 de minute la foc potrivit, se scot din forme şi se servesc imediat. Tartele se pot presăra cu parmezan înainte de a le intro­duce în cuptor.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.