Tarte cu papaya

Printeaza

Tarte cu papaia din: papaya, fructul dragonului, unt, zahar brun, tequilla, branza de vaci, oua, unt, zahar, amidon, suc de papaya si sare.

Ingrediente:Tarte_cu_papaya

topping de fructe:

  • 1/2 papaya
  • 1/2 fructul dragonului
  • 1 lingura unt
  • 2-3 linguri zahar brun
  • 2 linguri tequilla sau rom alb

blat:

  • 120 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 40 g unt
  • 60 g zahar
  • 1 lingura amidon
  • 2 linguri suc de papaya
  • 1 praf sare

 

Mod de preparare:

Se decojesc fructele de papaia, se scot sâmburii şi se taie pulpa felii sau se rade. Pulpa de fructul dragonului se desprinde din coajă şi se taie mărunt. Intr-o crăticioară se topeşte untul şi se lasă să se caramelizeze în el zahărul, amestecând. Se adaugă fâşiile de papaia şi pulpa de fructul dragonului şi se stinge cu tequila.

Se lasă să fiarbă la foc moale cea 3-4 min. şi se ia vasul de pe foc; se aşază fâşiile pe hârtie de copt şi se lasă să se răcească. Se încinge cuptorul la 180°C. Se prepară blaturile: se lasă să se scurgă brânza de vaci. Se separă ouăle. Se bate untul spumă, cu zahăr. Se amestecă gălbenuşurile cu brânză de vaci, amidon şi suc de papaia şi se înglobează în compoziţia de unt.

Se bat albuşurile cu sare şi se înglobează în compoziţia de brânză. Se ung cu unt şi se presară cu zahăr 6 forme mici de sufleu ( cca. 10 cm). Se pune înăuntru compoziţia de brânză, umplând formele până la 2/3. Se coc 15-20 min. Se răstoarnă şi se decorează cu fâşii de papaia confiate.

Tarte cu papaya

Tarte_cu_papaya

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. papaya astea nu prea se gasesc pe la noi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.