Tartar de ton

Tartar de ton din: ton, lamaie verde, ulei de susan, ulei de masline, sos de soia, ghimber, coriandru verde, ardei iute, sare si piper.

Ingrediente:Tartar_de_ton

  • 300 g ton
  • 3 buc limete (lamaie verde)
  • o lingura ulei de susan
  • 6 linguri ulei de masline
  • 3 linguri sos de soia
  • o lingura ghimber
  • o legatura coriandru verde
  • un ardei iute rosu
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se toacă tonul mărunt. Se rade limeta, coaja se pune într-un castron, apoi se stoarce sucul, se rade ghimberul în castron, se adaugă puţin ulei de su­san, apoi se adaugă aceeaşi cantitate de ulei de măsline ca şi suc de lămâie.

Se condimentează cu sas de soia, se asezonează cu sare şi piper. Se adaugă tonul şi se amestecă, se lasă să stea 10 minute. Inainte de servire se adaugă frunzele fie coriandru. Ardeiul iute se curăţă de seminţe, se taie mărunt şi se presară ca decor peste tartar.

Poate fi servit pe o frunză de salată verde sau pe pâine prăjită.

Tartar de ton

Tartar_de_ton

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • tartar de ton cu ulei de susan

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Contact