Tartar de sparanghel

Printeaza

Tartar de sparanghel din: sparanghel, cimbru, lamaie, ulei, ceapa, unt, faina, vin, capere, sare, piper.

Ingrediente:Tartar_de_sparanghel

  • 500 g sparanghel alb
  • sare
  • zahăr
  • 1 legătură de cimbru de lămâie
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 2 linguri de ulei din sâmburi de struguri
  • 2 fire de ceapă verde
  • 2 linguri de unt
  • 1 lingură de făină
  • 50 ml vin alb
  • 2 linguri de capere

 

Mod de preparare:

Sparanghelul se spală, se curăţă de coajă şi de capetele lemnoase şi se taie cubuleţe foarte fine. Coaja şi capetele se fierb apoi circa 10 minute la foc mic în 400 ml de apă cu sare şi puţin zahăr.

Se spală cimbrul, se usucă prin centrifugare, se aleg frunzuliţele şi se toacă mărunt.

Fondul de sparanghel se strecoară, apoi se fierb în el bucăţile de sparanghel 5 minute. După aceea, cubuleţele se scot din zeamă şi se condimentează cu cimbru, zeamă de lămâie, ulei şi sare.

Ceapa se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Se încinge o lingură de unt într-o tigaie şi se sotează ceapa. Se presară pe deasupra făina, apoi se stinge totul cu vinul. Se adaugă şi fondul de sparanghel; se dă sosul în clocot şi se lasă să fiarbă la foc mic 15 minute.

Caperele şi restul untului rece se încorporează în sos, care se asezonează apoi cu sare şi piper. Tartarul de sparanghel se serveşte împreună cu sosul.

Tartar de sparanghel

Tartar_de_sparanghel

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.