Tarta frantuzeasca cu mere

Printeaza

Tarta frantuzeasca cu mere din: faina, zahar, sare, ou, unt, mere acrisoar si gem de caise.

Ingrediente:Tarta_frantuzeasca_cu_mere

blat:

  • 300 g faina
  • 80 g zahar
  • 1 praf sare
  • 1 ou
  • 200 g unt

umplutura:

  • 5 mere acrisore
  • 60 g unt
  • 2-3 linguri zahar
  • 200 g gem de caise

 

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu zahăr şi sare şi se aşază pe planşetă. Se face o gropiţă la mijloc şi se sparge oul înăuntru; de jur împrejur se aşază fulgii de unt. Se toacă toate ingredientele cu un cuţit şi se frământă apoi rapid aluatul cu mâini­le. Se modelează o bilă de aluat şi se înfăşoară în folie; se dă la frigider 30 min.

Se încinge cuptorul la 180°C. Se în­tinde o foaie de aluat şi se aşază într-o tavă unsă cu unt, ridicând o margine. Se decojesc merele şi se taie sferturi, se curăţă de cotoare şi se taie apoi felii subţiri. Acestea se aşază pe blat, ca ţiglele pe acoperiş.

Deasupra se presa­ră fulgi de unt şi zahăr. Se coace tarta 25-30 min. Se încălzeşte puţin gemul. Se scoate prăjitura din cuptor şi se unge cu gem. Se lasă să se răcorească puţin. Se serveşte călduţă, cu frişcă bătută.

Tarta frantuzeasca cu mere

Tarta_frantuzeasca_cu_mere

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • tarta frantuzeasca cu mere

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.