Tartă cu şuncă şi ciuperci (usor de preparat si foarte gustoasa)

Printeaza

Tartă cu şuncă şi ciuperci din: faina, unt, lapte, sare, ciuperci, sunca, cascaval, masline, oua, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Tarta_cu_sunca_si_ciuperci

pentru aluat:

  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 3-4 linguri cu lapte ori apa
  • 1 varf de cutit de sare

pentru umplutura:

  • 300 g ciuperci proaspete
  • 100 g sunca tip Praga
  • 100 g cascaval
  • 100 g masline verzi fara samburi
  • 2 oua
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amestecă făina cu sarea, untul înmuiat şi 3-4 linguri cu apă rece.

Frământă 4-5 minute aluatul, înveleşte-l în folie şi ţine-l la rece 15 minute.

Amestecă într- un castron caşcavalul dat pe răzătoarea mare cu ouăle şi pătrunjelul tocat mărunt.

Intinde aluatul în formă şi toarnă peste blat amestecul de ou, caşcaval şi pătrunjel, presară ciupercile tăiate, cubuleţele de şuncă şi măsline tăiate.

Adaugă sare şi piper după gust şi pune tava în cuptorul încins. Coace la foc potrivit circa 35-40 de minute.

Tartă cu şuncă şi ciuperci

Tarta_cu_sunca_si_ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.