Tarta cu gutui si mere

Printeaza

Tarta cu gutui si mereO reteta gustoasa de tarta cu gutui, mere, faina, margarina, sare si zahar.

Ingrediente aluat:

  • 150 g făină
  • 70 g margarină de post
  • 4 linguri apa
  • sare

 

Ingrediente umplutură:

  • 3 gutui
  • 2 mere
  • 70 g zahăr
  • 100 g margarină de post

 

Mod de preparare:

Amesteci făi­na cu margarină, apă, sa­re şi frămânţi un aluat pe care îl laşi la rece pentru 30 minute.

In acest timp, pregăteşti um­plutura aşa: Cureţi gutuile şi merele, le tai în sferturi şi le pui la fiert în vase separate cu apă clocotită. Fierbi gutu­ile 20 minute, iar merele 10 minute. Intr-o formă de tartă pui margarina tăiată cubuleţe şi presari zahărul, apoi aşezi fructele tăiate felii.

Intinzi alu­atul într-o foaie rotundă, o aşezi peste fructe şi dai tava la cuptor pentru 35 de minu­te. După ce s-a copt şi răcit puţin, o răstorni pe un platou şi o tai felii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.