Tarta cu crema de vanilie

Printeaza

Tarta cu crema de vanilie din: biscuiti, unt, lapte, zahar, oua, amidon, zahar vanilat, grepfrut, gelatina, compot.

Ingrediente:Tarta cu crema de vanilie

Pentru blat:

  • 300 g biscuiţi cu cacao
  • 200 g unt

Pentru cremă:

  • 500 ml lapte
  • 150 g zahăr
  • 4 gălbenuşuri
  • 4 linguri amidon
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 grepfrut roşu
  • 1 plic gelatină
  • 100 ml compot

 

Mod de preparare:
Zdrobeşti biscuiţii şi-i amesteci cu untul topit. Aşezi blatul de biscuiţi într-o tavă, inclusiv pe margini. îl dai la rece 30 de minute.

Amesteci gălbenuşurile cu zahărul şi le pui în lapte, împreună cu amidonul.

Ţii cratiţa pe foc, amestecând uşor, până se îngroaşă. Dai crema deoparte, adaugi zahărul vanilat si amesteci.

După ce s-a răcorit, pui crema peste blat şi decorezi cu felii de grepfrut

. Combini compotul cu gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o torni peste prăjitură.

Păstrezi tarta la rece.

 

Tarta cu crema de vanilie

Tarta de branza cu cirese

Tarta de branza cu cirese

Tarta de branza cu cirese din: unt, zahar tos, ou, zahar vanilat, faina, praf de copt, pesmet, branza, coaja de lamaie, esenta de lamaie si cirese. Ingrediente: Pentru blat: 7 linguri unt nesarat 3/4 pahar zahar tos 1 ou mare 1 lingura zahar vanilat 1-1/2 pahar plus 2 linguri faina 1 lingurita praf de copt […]

Tarta cu sparanghel si telemea

Tarta cu sparanghel si telemea

Tarta cu sparanghel si telemea din: oua, unt, iaurt, faina, sare, rosii, sparanghel, branza telemea, cascaval. Ingrediente: Pentru aluat: 2 oua 50 g unt 50 ml iaurt 300 g faina sare Pentru umplutura: 2 oua 6 rosii 8 fire sparanghel 300 g branza telemea 50 g unt 100 g cascaval   Mod de preparare: Frecăm untul […]

 

Tarta cu rodie si miere

Tarta cu rodie si miere

Tarta cu rodie si miere din: rodii, vin, miere, faina, unt, oua, zahar, lamai. Ingrediente: 2 rodii 4 linguri vin roşu 1 lingură miere 200 g făină 225 g unt rece sare 4 ouă 150 g zahăr sucul şi coaja de la 3 lămâi   Mod de preparare: Se taie în două rodiile, se scot sâmburii […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.