Tarta cu ananas si menta

Printeaza

Tarta cu ananas si menta din: faina, unt, praf de copt, zahar vanilat, oua, branza de vaci, ananas, mac, sare, menta, zahar pudra.

Ingrediente:Tarta cu ananas si menta

  • 600 g făină
  • 370 g unt
  • praf de copt
  • două pliculeţe zahăr vanilinat
  • 4 ouă
  • 500 g brânză de vaci
  • o conservă ananas
  • două linguri de seminţe de mac
  • sare
  • o lingură de mentă tocată
  • zahăr pidră

 

Mod de preparare:

Intr-un vas mai mare se pun făina, un pliculeţ cu praf de copt, 50 g zahăr pudră şi un praf de sare. Se adaugă untul şi se amestecă bine cu mâna până când se formea­ză un aluat asemănător pesmetului. Se adaugă două ouă, 100 ml suc de ananas din conservă şi se frământă până rezultă un aluat omogen.

Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute. Brânza de vaci se ames­tecă într-un castron cu ouăle rămase, seminţele de mac, menta, restul de zahăr pudră şi zahăril vanilinat. Se adaugă jumătate din anana­sul din conservă tăiat cubule- ţe, scurs de suc, şi se amestecă.

Se întinde aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, se toarnă crema de brânză, S3 aşază dea­supra restul de anaias scurs de suc şi se introduce n cuptor. Se coace 25-30 de minute la foc potrivit, se scoate şi se lasă să se răcească 10 minute în formă.

Se serveşte caldă sau rece, presărată cu zahăr pudră.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.