Supa de morcovi si ghimbir
PrinteazaSupa de morcovi si ghimbir din: ceapa, usturoi, morcovi, telina, ghimbir, ulei, coriandru, smantana, sare, piper.
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 3 morcovi
- 1 tijă de ţelină verde (apio)
- 1,5 cm rădăcină de ghimbir
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 l supă de legume
- 1/2 de legătură de coriandru
- sare
- piper
- 2 linguri de smântână
Mod de preparare:
Se descojesc ceapa şi usturoiul şi se toacă mărunt. Se curăţă morcovii şi ţelina verde şi se taie cubuleţe, iar ghimbirul se cojeşte şi se rade.
Se încinge uleiul într-o oală mare, în care apoi se călesc ceapa şi usturoiul. Se adaugă morcovii, ţelina şi ghimbirul şi se prăjesc timp de 5 minute, amestecând în mod repetat.
Se toarnă în oală supa de legume, apoi compoziţia se fierbe timp de 30 de minute la temperatură mică. La final, supa se pasează.
Se spală coriandrul, se scutură de apă şi se mărunţeşte. Se adaugă la supă, care se asezonează apoi cu sare şi piper. Se dă supa din nou în clocot, iar la final se adaugă smântână după gust.
Supa de morcovi si ghimbir
Pofta buna!