Supă de dovleac cu chimen

Printeaza

Supă de dovleac cu chimen din: dovleac, ceapa, ulei de masline, lapte, seminte de chimen, samburi de caju, sare, piper, pudra de curry, usturoi, cartofi, cascaval, paine, unt, rozmarin, mozzarella.

 

Ingrediente:Supă de dovleac cu chimen

  • 750 g dovleac
  • o ceapă
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 250 ml lapte dulce
  • seminţe de chimen
  • 50 g sâmburi de caju
  • sare, piper
  • pudră de curry
  • un căţel de usturoi
  • 3 cartofi
  • 150 g caşcaval
  • 6 felii de pâine
  • 100 g unt
  • rozmarin
  • mozzarella

Preparare:

Se încinge uleiul într-o cratiţă, se adaugă ceapa tocată, cartofii curăţaţi de coajă şi dovleacul (tăiaţi în cuburi), usturoiul şi pudra de curry.

Se călesc timp de câteva minute, se adaugă două căni de apă şi o linguriţă de seminţe de chimen, se acoperă cu un capac şi se lasă la fiert timp de 15 minute la foc mediu.

Se ia de pe foc, se adaugă laptele dulce, sarea, piperul şi se pasează totul cu un mixer. Se pune din nou pe foc, se adaugă caşcavalul ras şi se mai fierbe timp de cinci minute.

Se opreşte focul, se presară puţin rozmarin tocat şi se acoperă cu un capac.

Pâinea se taie în cubuleţe, se prăjeşte în unt încins, se amestecă bine cu puţină pudră de curry şi puţin rozmarin tocat. Se serveşte fierbinte sau rece, cu smântână şi sâmburi de caju sfărâmaţi.

Supă de dovleac cu chimen

Supă de dovleac cu chimen.jpg

Pofta buna!

 


 

Supa crema de morcovi cu dovleac

Supa crema de morcovi cu dovleac din: morcovi, dovleac, cartofi, unt, seminte. Ingrediente: 300 g dovleac 3 morcovi 2 cartofi 100 g unt seminţe de dovleac decojite   Mod de preparare: In unt, se călesc dovleacul, morcovii şi cartofii, toate curăţate de coajă, spălate şi tăiate mai mare. Se toarnă apoi apă, după 10 minute […]

 

Supa crema de dovleac cu unt

Supa crema de dovleac cu unt din: dovleac, morcovi, cartofi, ceapa, smantana, usturoi, unt, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg dovleac 2 morcovi o ceapă 2 cartofi 3 linguri smântână un căţel usturoi 30 g unt un cub concentrat legume 500 ml apă nucşoară sare piper   Mod de preparare: Dovleacul tăiat cuburi, ceapa şi usturoiul, […]

Supa de dovleac

Supa crema de dovleac cu usturoi si crutoane

Supa crema de dovleac cu usturoi si crutoane din: dovleac, cartofi, ceapa, usturoi, unt, ulei, crutoane. Ingrediente: 1 kg miez de dovleac 2 cartofi 2 cepe 2-3 căţei de usturoi 50 g unt 1 lingură ulei de măsline 1 lingură seminţe de dovleac crutoane din pâine albă sare piper   Mod de preparare: Intr-o oală […]

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.