Supa de creveti cu usturoi

Printeaza

Supa de creveti cu usturoiO reteta de supa de creveti decorticati cu taitei de orez, ghimbir, ceapa, usturoi, morcov, telina, fasole mange tout, ardei capia, ciuperci, porumb baby, sos de soia, ulei de masline, sare, piper, marar si ardei iute.

Ingrediente:

  • 500 g creveţi decorticaţi
  • 200 g tăiţei de orez
  • ghimbir
  • o ceapă
  • doi căţei de ustu­roi
  • un morcov
  • o ţelină
  • 200 g fasole mange-tout
  • un ardei capia
  • 200 g ciuper­ci
  • 200 g porumb baby
  • sos de soia
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • mărar
  • ardei iute

 

Mod de preparare:

Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se toacă mărunt şi se pun la călit într-o oală împreună cu o linguriţă rasă de ghimbir, ardeiul capia tăiat julien şi trenin­guri de ulei.

Când legumele s-au înmuiat puţin, se adaugă ţelina şi mor­covul curăţate de coajă şi tăiate bastonaşe subţiri. Porumbul baby se spală şi se taie în bucăţele, se pune peste legumele din oală, se călesc trei minute şi se adaugă doi litri de apă.

Se lasă să fiarbă cinci minute, se pun fasolea, ciupercile spălate şi tăiate felii subţiri, creveţii şi un sfert de linguriţă de sare. Se acoperă oala, se lasă să fiarbă trei minute, se presară tăiţeii de orez rupţi în jumătate şi se mai fierbe trei minute.

Se toarnă o lingură de sos de soia, se amestecă, se pune supă în boluri şi se presară mărar tocat. Se serveşte imediat, simplă sau presărată cu ardei iute tocat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.