Supa cu dovlecei, porumb si ciuperci
PrinteazaSupa cu dovlecei, porumb si ciuperci din: apa, dovlecei, porumb, cartofi, ciuperci, radacina de patrunjel, ciuperci, radacina de telina, ceapa, rosii, ulei, smantana, sare, piper si marar.
- 8 pahare de apă
- 2 dovlecei
- 2-3 linguri de porumb
- 2 cartofi
- 5-6 ciuperci shampignons
- ½ rădăcina de pătrunjel
- ½ rădăcină de ţelină
- 1 ceapă
- 2 roşii
- 2 linguri ulei
- 3 linguri de smântână
- sare
- piper negru boabe
- 2 linguri mărar tocat
Mod de preparare:
Rădăcinile de pătrunjel şi de ţelină se taie feliuţe, se prăjesc. Ceapa mărunţită la fel se prăjeşte uşor, cartofii şi dovleceii se taie cuburi. Ciupercile se fierb până sunt aproape gata, apoi la ciuperci se adaugă cartofii, peste 5-7 minute – rădăcinile.
Cu 10 minute înainte de a se lua de pe foc, se pun dovleceii, ceapa, roşiile, curăţate de pieliţă şi tăiate felii, porumbu, sarea, piperul. Se serveşte cu smântână şi verdeaţă tăiată.
Supa cu dovlecei, porumb si ciuperci
Pofta buna!
Fac si eu supa de dovlecei
Imi place supa de dovlecei