Supă cremă de praz cu busuioc

Printeaza

O reteta delicioasa de supa crema cu:praz, cartofi, dovlecel, morcov, unt, ulei de masline, sare, piper, busuioc, paine.

Ingrediente:

  • 3 fire de praz
  • doi cartofi
  • un dovlecel
  • un morcov
  • 50 g unt
  • două linguri cu ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • 4 felii de pâine

 

Mod de preparare:

Untul se topeşte într-o cratiţă, se adaugă prazul curăţat şi tăiat rondele, morcovul curăţat de coajă şi dat pe râzătoare. Se călesc până se înmoaie, se adaugă dovleceii feliaţi, sare şi piper.

Se mai ţin 10 minute pe foc şi se pun într-o oală unde fierbe un litru de apă. Se adaugă cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi cubuleţe, se completează gus­tul cu sare şi se lasă să fiarbă până ce se înmoaie toate legumele.

Se scot într-un bol, se pasează, se adaugă în apa în care au fiert îmipreună cu o lingură de busuioc tocat şi se mai clocotesc cinci minute. Se serveşte fierbinte, cu crutoane de pâine.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.