Supă-cremă de cartofi-dulci

Printeaza

Supă-cremă de cartofi-dulci din: cartofi dulci, usturoi, praz, unt, smantana, piper, bagheta si ulei de masline.

Ingrediente:Supa_crema_de_cartofi_dulci

  • 2 cartofi-dulci mari (900 g)
  • 2 catei de usturoi
  • 1 praz
  • 1 1/2 linguri cu unt
  • 60 ml smantana grasa
  • 1/2 lingurita cu piper
  • 1 bagheta
  • ulei de masline

 

Mod de preparare:

Topeste untul intr-o tigaie, adauga prazul si caleste-l 5-6 minute. Adauga usturoiul si lasa-l si pe el doua minute la calit. Pune cartofii taiati in cubulete, 700 ml de apa, sare si piper. Amesteca, acopera si lasa pe foc mare pana incepe sa fiarba. Redu flacara si lasa-i vreo 10-15 minute, pana ce se inmoaie.

Da-i deoparte, iar dupa 10-15 minute, zdrobeste-i cu mixerul pana ce devin o supa crema fina si omogena.  Intre timp, feliaza bagheta, stropeste-o cu ulei de masline si bag-o la cuptorul incins pana ce capata o culoare aurie apetisanta.

Incorporeaza smantana in supa crema si, daca este prea groasa, adauga 200-300 ml de apa clocotita. Potriveste gustul de sare si piper si serveste-o cu felii crocante de paine.

Supă-cremă de cartofi-dulci

Supa_crema_de_cartofi_dulci

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Adriana Valentina

    N-am mai mancat pana acum supa crema de cartofi dulci. De fapt nu stiu unde se gasesc cartofii dulci

  2. Interesanta supa asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.