Scrumbii cu ciuperci
PrinteazaScrumbii cu ciuperci
Ingrediente:
- 4 scrumbii de câte 250-300 g fiecare
- 200 g ciuperci
- două cepe uscate
- 3 fire de ceapă verde
- un pahar de vin alb sec
- o lămâie
- două gălbenuşuri
- 120 g unt
- o legătură mică de pătrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă ciupercile şi ceapa uscată, se taie julienne, iar ceapa verde se taie în bucăţi lungi de 2-3 cm. Scrumbiile se curăţă, înlăturându-li-se capul şi intestinele, se spală şi se usucă apoi cu un prosop de hârtie.
Se taie în bucăţi şi se ung cu sare şi piper, după care se pun într-o tigaie fierbinte, în care s-au topit 50 g unt. Se adaugă peste ele ciupercile, ceapa uscată şi ceapa verde. Se toarnă vinul, zeama de lămâie, se acoperă vasul şi se lasă să fiarbă, la foc mediu, timp de 20-25 de minute.
Când este gata se scot legumele şi peştele şi se aşază pe platoul de servire. Zeama se lasă să scadă pe foc, legându-se sosul cu cele două gălbenuşuri şi restul de unt. Se acoperă scrumbiile şi garnitura de legume.
Scrumbii cu ciuperci
Pofta buna!