Scrumbii cu ciuperci

Printeaza

Scrumbii cu ciuperci

Scrumbii cu ciuperci

Ingrediente:

  • 4 scrumbii de câte 250-300 g fiecare
  • 200 g ciuperci
  • două cepe uscate
  • 3 fire de ceapă verde
  • un pahar de vin alb sec
  • o lămâie
  • două gălbenuşuri
  • 120 g unt
  • o legătură mică de pătrunjel verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă ciupercile şi ceapa uscată, se taie julienne, iar ceapa verde se taie în bucăţi lungi de 2-3 cm. Scrum­biile se curăţă, înlăturându-li-se capul şi intestinele, se spală şi se usucă apoi cu un prosop de hârtie.

Se taie în bucăţi şi se ung cu sare şi piper, după care se pun într-o tigaie fierbinte, în care s-au topit 50 g unt. Se adaugă peste ele ciu­percile, ceapa uscată şi ceapa verde. Se toarnă vinul, zeama de lămâie, se acop­eră vasul şi se lasă să fiarbă, la foc mediu, timp de 20-25 de minute.

Când este gata se scot legumele şi peştele şi se aşază pe platoul de servire. Zeama se lasă să scadă pe foc, legându-se sosul cu cele două gălbenuşuri şi restul de unt. Se acoperă scrumbiile şi garnitu­ra de legume.

Scrumbii cu ciuperci

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.