Scoici gratinate
PrinteazaScoici gratinate
Ingrediente:
- scoici
- pesmet
- ulei de măsline
- sos de roşii
- pătrunjel
- usturoi
- lămâie
Mod de preparare:
Spală scoicile în apă multă. într-o oală înaltă varsă scoicile într-un amestec de apă, ulei, usturoi, pătrunjel. Acoperă vasul cu un capac şi lasă să fiarbă totul la foc mic.
Scoate apoi scoicile cu o paletă (pentru ca eventualul nisip care s-a scurs în oală să rămână acolo).
Rupe apoi jumătatea de deasupra cochiliilor scoicilor şi acoperă carnea rămasă în cealaltă jumătate cu un amestec de pesmet, usturoi, pătrunjel tăiat, ulei, câteva picături de lămâie şi puţin sos de roşii. Pune scoicile într-o tavă şi dă-le la cuptor să se gratineze
Scoici gratinate
Pofta buna!