Scoici cu sos de roşii şi portocale

Printeaza

O reteta usoara de scoici cu sos de rosii si portocale din: scoici scallop, bulion de peste, sac de portocala, vin alb sec, otet de vin alb, zahar pudra, piper negru, ulei de masline si frunze de busuioc.

Ingrediente:Scoici_cu_sos_de_rosii_si_portocale

  • 10-14 scoici scallop, cam 250 g în total

pentru sos: 225 g roşii

  • 50 ml bulion de peşte
  • sucul de la 1 portocală
  • 2 linguri vin alb sec
  • 1 linguriţă oţet de vin alb
  • 1/2 linguriţă zahăr pudră
  • piper negru
  • 1 lingură ulei de măsline
  • ulei de măsline pentru uns

ornare:

câteva frunze de busuioc proaspăt

 

Mod de preparare:

Pentru sos, se acoperă roşiile cu apă fiartă şi se lasă 1-2 minute. Se descojesc, se curăţă de sâmburi şi se taie cubuleţe.

Se pun roşiile într-un blender împreună cu bulionul de peşte, sucul de portocală, oţetul, vinul, zahărul şi piper după gust. Se omogenizează. Se poate folosi şi un mixer

Se transferă amestecul într-o cratiţă, se pune la fiert şi se lasă 5 minute sau până s-a evaporat jumătate din canti­tatea de lichid şi s-a format un sos gros. Se adaugă ulei cât să obţineţi un sos strălucitor Se păstrează la cald.

Se curăţă fiecare scoică de muşchiul alb, tare şi de carapace dacă are.

Se unge cu puţin ulei o tigaie care nu lipeşte sau una pentru grătar şi se pune la foc iute.

Când uleiul s-a încins, se adaugă scoicile şi se rumenesc rapid 2 minu­te.

Reduceţi flacăra şi mai lăsaţi pe foc încă 30 de secunde. Se scot scoicile din tigaie şi se lasă deoparte

Se toarnă sosul pe farfurii şi se împart scoicile. Se ornează cu frunze de busuioc şi se serveşte.

Scoici cu sos de roşii şi portocale

Scoici_cu_sos_de_rosii_si_portocale

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Sa-mi faci si mie din scoicile astea 😀

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.