Sarmalute in frunze de stevie

Printeaza

Sarmalute in frunze de stevie

Ingrediente:

  • 20 – 25 frunze de ştevie
  • 1 ceaşcă orez
  • 2 morcovi
  • 3 cepe
  • 1 pahar bulion roşii
  • 1 pahar untdelemn
  • 1 lingură faină
  • 1 litru borş
  • 1 legătură mărar verde
  • sare
  • piper boabe şi măcinat

 

Mod de preparare :

2 cepe se toacă, se pun la călit în untdelemn, până se-n moaie se rad morcovii, se adaugă la căleală, să sfârâie câteva minute Imediat se pune şi orezul, sare, piper măcinat, se stinge totul cu apă, se amestecă, se lasă să fiarbă cam 1 sfert de oră .

Se opăresc frunzele de ştevie 1 ceapă se toacă şi se pune la călit se stinge cu bulion de roşii, se pune faină, amestecându-se bine.

Se răceşte orezul şi ce-i pe lângă el, dacă a înflorit cât de cât. Se toacă mărar, se amestecă în orez şi se umplu sărmăluţele cu ce-a ieşit.Se unge o cratiţă cu ulei, se aşază sărmăluţele

Se toarnă sosul şi borşul, boabe de piper, se pune cratiţa în cuptor, aco­perit, circa 1 oră

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.