Sarmale cu stevie

Printeaza

O reteta de sarmale cu stevie din: telemea, iaurt, unt, orez, suc de rosii, ceapa si frunze de stevie.

Ingrediente:

  • 250 g telemea
  • 100 ml iaurt
  • 100 g unt
  • 100 g orez
  • 300 ml suc de rosii
  • 3 cepe
  • 1 kg frunze de stevie

 

Mod de preparare:

Opariti frunzele de stevie si scurgeti-le. Curatati si tocati marunt ceapa, caliti-o apoi in unt. Cand ceapa incepe sa se ingalbeneasca usor, adaugati orezul ales si spalat.

Lasati amestecul pe foc potrivit, pana cand scade apa lasati de orez, apoi luatul vasul de pe foc. Umpleti foile de stevie cu acest amestec de orez, bine condimentat.

Formati rulourile ca sarmalele. (Daca aveti mai putin timp la dispozitie, asezati in straturi ingredientele intr-o cratita mai mare: un strat de foi de stevie oparite, deasupra un strat de orez, egal ca grosime cu primul, apoi iar frunze de stevie si tot asa pana cand se termina ingredientele.)

Puneti rulourile intr-un vas termorezistent, turnati deasupra lor sucul de rosii si puneti vasul la cuptor, la foc potrivit. Sarmalele cu stevie se servesc fierbinti cu iaurt in care ati amestecat telemeaua rasa.

Sarmale cu stevie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.