Sarlota alba cu fructe de sezon

Printeaza

Sarlota alba cu fructe de sezon din: fructe, gelatina, zahar, migdale, iaurt.

Ingrediente:Sarlota alba cu fructe de sezon

  • 1 pahar cu fructe (capsuni, zmeura )
  • 2 foi de gelatina
  • 80 g zahar pudra
  • 1 pumn de migdale (stifturi)
  • cateva picaturi de esenta de migdale amare
  • 3 iaurturi

 

Mod de preparare:

Se inmoaie foile de gelatina intr-un bol cu apa rece. Se pune pe foc, intr-o craticioara, zaharul si o lingura cu apa si cand s-a dizolvat zaharul, se incorporeaza in sirop gelatina stoarsa.

Se amesteca siropul cu iaurtul si cu esenta de migdale, se toarna in patru forme si se lasa 30 de minute la frigider ca sa se inchege.

Se spala fructele si  daca este cazul se taie felii.
Se inmoaie formele (doar fundul) cateva secunde in apa fierbinte, se rastoarna sarlotele pe farfurioare, se aseaza pe mijlocul lor fructele, se presara cu felii de migdala si se servesc imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.