Minisarlote cu capsuni

Printeaza

Minisarlote cu capsuni din: oua, zahar, amidon, faina, capsuni, smantana, iaurt, gelatina.

Ingrediente:Minisarlote cu capsuni

Pentru aluat:

  • 3 ouă
  • 130 g zahăr
  • 80 g făină
  • 40 g amidon
  • 1 pliculeţ cu zahăr vanilat
  • 3 linguri cu apă
  • sare
  • frunze de mentă

Pentru sarlota:

  • 500 g căpşune
  • 200 g smântână de frişcă
  • 400 ml iaurt gras
  • 100 g zahăr
  • 50 g gelatină

 

Mod de preparare:

Pune gălbenuşurile într-un bol, adaugă apa, 80 g de zahăr şi vanilia şi amestecă bine cu mixerul. Bate albuşurile cu un praf de sare şi 50 g de zahăr până ce compoziţia devine spumoasă şi bine legată.

Pe rând, încorporează făina cernută şi amidonul în amestecul de gălbenuşuri, alternând cu spuma de albuşuri. Pune compoziţia într-un poş şi formează pişcoturi în tava tapetată cu hârtie de copt.

Coace-le la 200 de grade, pentru 8 minute.

Lasă deoparte 10 căpşune, iar pe restul taie-le în jumătăţi şi pune-le pe foc împreună cu zahărul, până se înmoaie.

Pregăteşte gelatina conform instrucţiunilor producătorului şi adaug-o peste căpşunele călduţe. Amestecă şi, după ce s-a răcorit, încorporează iaurtul foarte bine scurs şi smântână bătută. Toarnă compoziţia de şarlotă în formele tapetate pe margine cu “pişcoturi” şi dă-le la rece pentru 4 ore.

In momentul servirii, scoate cu grijă prăjiturică şi decoreaz-o cu căpşunele păstrate şi frunzuliţe de mentă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.