Salau cu portocale
PrinteazaO reteta delicioasa de salau cu: portocala, suc de portocala, vin alb sec, unt, lamaie, sare, piper.
- 4 fileuri subţiri de şalău
- o portocală curăţată
- 2 linguri de suc de portocală
- 2 linguri de vin alb sec
- 2 linguri de unt topit
- o linguriţă de coajă rasă de lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ai de fript şalăul într-o tigaie foarte bine încinsă şi unsă cu puţin ulei. Lasă tigaia deoparte, apoi amestecă într-un bol sucul de portocale şi vinul cu untul topit. Toarnă jumătate de compoziţie peste peşte.
Presară sare, piper şi coaja rasă de portocală şi pune din nou tigaia pe foc timp de 2 minute. Toarnă şi restul de sos şi lasă-1 încă 2 minute. Când peştele se rupe uşor cu furculiţa înseamnă că s-a făcut.
Pofta buna!