Salata cu jambon, piept de pui si mascarpone

Printeaza

Salata cu jambon, piept de pui si mascarpone din: grepfruit, limbă în saramură, jambon, pipet de pui, telina, morcov, mascarpone (sau frişcă), sos Worcester, maioneza, frunze de lăptucă foarte fragede, ridichi.

Salata cu jambon, piept de pui si mascarpone

Ingrediente:

  • 1 grepfruit
  • 50 g limbă în saramură
  • 50 g jambon fiert
  • 1 piept de pui mic fiert
  • 1 fir de telină
  • 1/2 morcov
  • 2 linguri de mascarpone proaspătă (sau 30 g frişcă)
  • 1 linguriţă de sos Worcester
  • 1 ceaşca de maioneză
  • sare
  • piper alb
  • câteva frunze de lăptucă foarte fragede
  • 2 ridichi

Mod de preparare:

Tăiaţi grepfruitul în două, scoateţi miezul. Tăiaţi limba, jambonul şi pieptul de pui cubuleţe, tăiaţi ţelina în bucăţi şi morcovul în rondele.

Turnaţi aceste ingrediente într-un castron unde le amestecaţi cu grijă cu mascarpone (sau cu frişca). Adăugaţi sosul Worcester, maioneza, sare şi piper alb.

Tapetaţi interiorul celor două jumătăţi de grepfruit cu frunze de lăptucă. Umpleţi-le cu amestecul de mai sus şi, la sfârşit, aşezaţi o ridiche roşie tăiată în formă de floare.

Puneţi la frigider şi serviţi foarte rece, ca antreu la mâncarea următoare.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.