Rulada dietetica cu rom si cacao

Printeaza

Rulada dietetica cu rom si cacao din: oua, amidon de porumb, lapte praf degresat, îndulcitor lichid rezistent la copt, iaurt natural de 0,1 % grăsime, praf de copt, cacao degresată, îndulcitor rezistent la copt, esenta de rom.

 

Ingrediente:

  • 6 albuşuri
  • 2 gălbenuşuri
  • 40 g amidon de porumb
  • 20 g lapte praf degresat
  • 2-3 linguriţe îndulcitor lichid rezistent la copt
  • 4 linguri iaurt natural de 0,1 % grăsime
  • 1 plic praf de copt

Pentru crema de ciocolată:

  • 4 gălbenuşuri
  • 6 linguriţe cacao degresată
  • 20 g amidon de porumb
  • 2 linguriţe îndulcitor rezistent la copt
  • 460 ml lapte 0,1 % grăsime
  • esenţă de rom

 

Mod de peparare:

Pregăteşti crema de cio­colată asa: Intr-o crăticioară amesteci gălbenuşurile, cacaua, amidonul şi îndulcitorul.

Pui 2-3 linguri lapte, ca să se fluidizeze şi amesteci până obţii o cremă omogenă.

Torni treptat restul lap­telui peste cremă, amestecând continuu şi pui cratiţa pe foc mic.

Amesteci cu un tel sau cu o lin­gură de lemn, până se îngroaşă (circa 6-7 min.), după care stingi focul şi adaugi esenţa.

Acoperi crema cu folie de plastic alimen­tară şi o laşi să se răcească.

Pui folia direct peste cremă, ca să eviţi formarea cojiţei caracteristi­ce acestui tip de creme.

Ames­teci gălbenuşurile, iaurtul, ami­donul de porumb, laptele praf, îndulcitorul şi praful de copt cer­nut.

Mixezi albuşurile foarte bine cu un vârf de cuţit de sare. încor­porezi treptat, amestecând de jos în sus, crema de gălbenuşuri în albuşurile mixate.

Tapetezi tava de cuptor cu hârtie de copt. în­tinzi aluatul într-un strat uniform, în tava tapetată.

Coci blatul în cup­torul preîncălzit la 160 de grade Celsius, pentru 20-25 de minute.

Imediat ce scoţi tava din cuptor, aşezi rulada, cu tot cu hârtia de copt, pe un şervet de bumbac ud.

O laşi circa 2-3 minute, apoi des­prinzi blatul de hârtie cu un cuţit cu lama lungă şi îngustă.

Laşi blatul să se răcească, apoi în­tinzi crema pe întreaga suprafaţă a blatului.

Rulezi rulada nu foarte strâns şi dai la frigider pentru 2-3 ore sau, mai bine, până a doua zi dimineaţa.

 

Rulada dietetica cu rom si cacao

Rulada_dietetica_cu_rom_si_cacao

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Foarte buna rulada. Asta e reteta dietetica?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.