Retete de post: Pizza de post

Printeaza

Pizza de post din: faina, apa, zahar, drojdie, ulei, sare, cascaval de post, ciuperci, masline, ardei gras, ceapa, rosie si usturoi.

Ingrediente:Pizza de post

pentru blat:

  • 250 g faina
  • 150 ml apa
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingurita de drojdie uscata
  • 3 linguri ulei
  • sare

pentru umplutura:

  • 150 g cascaval de post
  • 100 g ciuperci
  • 50 g masline
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 2-3 catei de usturoi

 

Mod de preparare:

Intr-un castron, amesteci drojdia cu o lingură de făină, cu 3-4 lin­guri de apă călduţă şi cu zahăr. Frămânţi bine aluatul, apoi îl aco­peri şi-l laşi să crească.

După 10 minute, frămânţi maiaua cu restul de făină şi cu apă călduţă. Laşi să se dospească până îşi dublează volumul.

Intinzi apoi o foaie şi o aşezi într-o tavă unsă cu ulei. Ungi blatul cu roşia decojită şi zdrobită bine cu furculiţa. Presari caşcavalul ras şi ciupercile tocate fin.

Deasupra, pui din loc în loc ardeiul şi ceapa tocată rondele, usturoiul tocat şi împrăştii măsli­nele.

Introduci tava la cuptor şi coci circa 20-30 de minute. Serveşti pizza cât este caldă.

Pizza de post

Pizza de post

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • retete de post
  • cascaval de post

1 comentariu

  1. pizza de post, arata bine, dar astept postul :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.