Retete de post: Pizza de post
PrinteazaPizza de post din: faina, apa, zahar, drojdie, ulei, sare, cascaval de post, ciuperci, masline, ardei gras, ceapa, rosie si usturoi.
pentru blat:
- 250 g faina
- 150 ml apa
- 1/2 lingurita zahar
- 1 lingurita de drojdie uscata
- 3 linguri ulei
- sare
pentru umplutura:
- 150 g cascaval de post
- 100 g ciuperci
- 50 g masline
- 1 ardei gras verde
- 1 ceapa
- 1 rosie
- 2-3 catei de usturoi
Mod de preparare:
Intr-un castron, amesteci drojdia cu o lingură de făină, cu 3-4 linguri de apă călduţă şi cu zahăr. Frămânţi bine aluatul, apoi îl acoperi şi-l laşi să crească.
După 10 minute, frămânţi maiaua cu restul de făină şi cu apă călduţă. Laşi să se dospească până îşi dublează volumul.
Intinzi apoi o foaie şi o aşezi într-o tavă unsă cu ulei. Ungi blatul cu roşia decojită şi zdrobită bine cu furculiţa. Presari caşcavalul ras şi ciupercile tocate fin.
Deasupra, pui din loc în loc ardeiul şi ceapa tocată rondele, usturoiul tocat şi împrăştii măslinele.
Introduci tava la cuptor şi coci circa 20-30 de minute. Serveşti pizza cât este caldă.
Pizza de post
Poftă bună!
Incoming search terms:
- retete de post
- cascaval de post
pizza de post, arata bine, dar astept postul :))