Pizza de post cu naut

Printeaza

Pizza de post cu naut din: faina, sare, piper, zuccini, ciuperci, usturoi, ulei.

Ingrediente:Pizza de post cu naut

Blat:

  • 300 g făină de năut
  • 350 ml apă
  • sare
  • piper măcinat
  • 1 zucchini
  • 1 mână ciuperci din conservă

Sosul de roşii:

  • 200 g pulpă de roşii
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 lingură ulei de măsline
  • busuioc măcinat
  • 1 linguriţă zahăr

 

Mod de preparare:

Intr-un vas se amestecă făina cu apă, sare şi piper şi se lasă să se liniştească cel puţin 30 de minute. Intr-o formă rotundă, cu pereţi mai înalţi, se pune hârtie de copt, se stropeşte cu ulei şi se toarnă compoziţia.

Se dă tava la cuptor până ce aluatul începe să se rumeneascăpe margine şi crapă uşor deasupra (cca 15 min. la foc iute).

Se pune uleiul de măsline într-un vas, se adaugă usturoiul tăiat fin, apoi pulpa de roşii. Se condimentează cu sare, piper, busuioc, 1 linguriţă de zahăr. Se fierbe până ce sosul începe să se îngroaşe.

Se scurg ciupercile din conservă. Se taie zucchini felii subţiri, se presară cu puţină sare şi se lasă la scurs.

Când blatul este gata, se întinde deasupra sosul de roşii, se pun ciupercile şi feliile de zucchini, peste ele se presară piper măcinat şi se picură puţin ulei de măsline şi se dă tava la cuptor încă 10 minute, până ce zucchini se înmoaie uşor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.