Retete pentru gratar: Pui cu sos de lamaie
PrinteazaO reteta de pui cu sos de lamaie din: piept de pui, coriandru, suc de lamaie, iaurt natural, lamaie, frunze de coriandru, ulei, sare si piper.
- 800 g piept de pui
- 1 lingurita coriandru macinat
- 2 linguri suc de lamaie
- 300 g iaurt natural degresat
- 1 lamaie
- 3 linguri frunze de coriandru tocate
- ulei pentru prajit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în cubuleţe cu latura de 3 – 5 cm şi puneţi-le într-un castron.
Adăugaţi coriandrul măcinat, sucul de lămâie, sare şi piper, după gust, şi 4 linguri iaurt.
Amestecaţi ingredientele bine. Acoperiţi vasul şi ţineţi-l la rece 2 ore sau mai mult chiar.
Pentru sos, amestecaţi lămâia curăţată de coajă, tocată cât mai mărunt, după ce aţi eliminat sâmburii, cu iaurtul şi frunzele verzi de coriandru.
Acoperiţi vasul şi puneţi-l la rece până în momentul servirii, înşiraţi cubuleţele de carne pe beţişoare de frigărui, prăjiţi-le pe grătar şi când sunt gata aşezaţi-le pe un platou.
Puneţi lângă ele sosul de lămâie.
Pui cu sos de lamaie
Pofta buna!