Retete de post: Supă-cremă de fasole

Printeaza

Supă-cremă de fasole din: fasole, apa, usturoi, ceapa rosie, ulei de masline, rosii, seminte de fenicul, seminte de chimen, busuioc, condimente, sare, piper si parmezan.

Ingrediente:Supa_crema_de_fasole

  • 600 g fasole fiarta
  • 900 ml apa
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa rosie
  • 5 linguri ulei de masline
  • 4 rosii
  • 1 lingurita seminte de fenicul
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 3 linguri busuioc
  • condimente dupa gust
  • sare
  • piper
  • 4 linguri parmezan (optional)

 

Mod de preparare:

Pregatesti un sos salsa din rosii tocate marunt, ceapa tocata si 2 catei de usturoi tocat. Amesteci totul cu putin busuioc si cu 2 linguri de ulei de masline si dai la rece.

Poti face si altfel, adica sa toci doar rosiile si sa le stropesti cu uleiul de masline, apoi sa dai la rece.

Toci 2 catei de usturoi si pisezi semintele de fenicul si de chimen. Incingi uleiul de masline si sotezi pentru 30 de secunde usturoiul cu semintele pisate si cu restul de busuioc.

Adaugi apoi fasolea fiarta bine si 900 ml apa si lasi la fiert 15 minute sau chiar mai mult, pana ce boabele de fasole se sfarama. Adaugi condimente dupa gust.

Iei apoi fasolea de pe foc si o pasezi bine sau folosesti un blender. Asezonezi dupa gust, cu sare si piper.

Servesti supa crema rece cu parmezaul ras (optional) si sosul salsa deasupra sau numai cu rosii stropite cu uleiul de masline lasate la rece si, neaparat, cu paine prajita.

Supă-cremă de fasole

Supa_crema_de_fasole

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Supa asta trebuie sa fie tare interesanta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.